Om Katarinas Yoga i Åtvidaberg

Katarinas Yoga finns på Skogvaktarevägen 3 i Åtvidaberg. Hit är alla välkomna, från nybörjare till mer vana yogautövare. Här hittar du både lugn, mjuk yoga och mer dynamisk och fysisk yoga.

Jag som driver Katarinas Yoga heter Katarina Grönkvist och min egen yogaresa började 2007. Jag gick min första yogautbildning 2009 och har sedan dess undervisat i yoga, i början några pass i veckan och på heltid sedan 2015. Jag utbildar mig fortlöpande och fördjupar mig inom olika områden.

I min yogastudio, som är fullt utrustad, har jag en mängd fasta kurser som startar en eller två gånger per termin. Jag tar även emot privatelever och privata grupper, och anordnar workshops med olika teman. Jag kan också komma ut till din arbetsplats för ett yogapass där. Du är välkommen att höra av dig via kontaktformuläret om du har frågor, önskar boka plats på en kurs eller bara är nyfiken på vad yoga kan göra för just dig.

Jag är utbildad inom olika yogaformer (se nedan), och därifrån hämtar jag också inspiration till mina klasser. Jag tycker om att blanda det lugna och det mer aktiva, yin och yang, och jag anpassar alltid passen efter eleverna.

I yoga, som är helt utan prestation, ligger fokus på att vara närvarande, att lyssna på sig själv och sin kropp och att ge sig själv det man behöver just nu. Du får verktyg att släppa, slappna av och hitta vägar till att må bra både fysiskt och mentalt. Yoga är för alla, oavsett förutsättningar, även om formen kan vara olika för olika människor.

Mina utbildningar

Certifierad yogalärare RYT200* och RYT500** enligt Yoga Alliance.

*200 tim grundutbildning (OmYoga/Ulrika Norberg 2009-2011)

**300 tim påbyggnadsutbildning (Yogayama 2016-2017: Filosofi och sanskrit, kost och ayurveda, pranayama och meditation, sekvensering, mytologi, nadayoga, anatomi, pedagogik och kommunikation, assistering och linjering, terapeutisk yoga, restorative yoga, mytologi)

Yinyoga (OmYoga/Ulrika Norberg 2012)

Chakra Yoga (Ulrika Norberg 2013)

Restorative yoga (Ishta Yoga 2013 )

Yinyoga modul 1-3 (Magdalena Mecweld 2014-2015: Yinyoga, mindfulness, kinesisk medicin)

Certifierad barn- och tonårsyogalärare 2-16 år (Kids Yoga Foundation 2013-2014)

Ceritfierad MediYogainstruktör (MediYogainstitutet 2017)

Certifierad MediYogalärare (MediYogainstitutet 2018)

Yoga Nidra (Melanie Cooper och Jennie Wadsten, 2019)

Yin Yoga, fördjupningsutbildning De fem elementen, kinesisk medicin (Sofie Ringsten 2019)

Certifierad gravidyogalärare (Ellen Engvall, HormonyYoga 2023)

 

Div fördjupningsutbildningar och workshops med Simon Krohn, Julie Martin, Ulrika Norberg, Milla Floryd, Ekhart Yoga m fl.